Facturen verwerken

Facturen kun je versturen naar de voor jouw aangemaakte e-mailbox. Hier lees je hoe dat werkt.

Vervolgens komen deze facturen na maximaal een half uur binnen in 'Financeel medewerker'.

Als de facturen niet automatisch gematcht worden aan een inkooporder + ontvangst of aan een contract, dan komen de facturen binnen in de filter 'handmatige actie'.

Hier vind je alle facturen die een handmatige actie benodigen. Bij nieuwe omgevingen komen de facturen in eerste instantie meestal op de status 'Aandacht vereist' terecht. Dit zijn facturen waarvan bijvoorbeeld de volgende fouten zijn ontdekt:

Je kunt vervolgens de fouten oplossen, bijvoorbeeld door het invoeren van de juiste leverancier.

Vervolgens kun je de factuur coderen door de grootboekrekening, kostenplaats, nettobedrag en de btw code in te voeren, of een boekingssjabloon te selecteren.

Klik tot slot op 'indienen voor goedkeuring'.

Heb je een order- of contractnummer ingevoerd of gewijzigd?
Klik dan op het pijltje omhoog in de blauwe knop en kies voor 'indienen voor validatie'. Easy1 gaat op zoek naar de bijbehorende order. Indien dit lukt, wordt de factuur verder automatisch verwerkt.

Wil je alleen de wijzigingen die je gedaan hebt opslaan?
Klik dan op opslaan.
Let op: de foutmelding die hiervoor stond, blijft staan bij 'opslaan' alleen de velden die je handmatig hebt toegevoegd worden nu opgeslagen.

Let opbinnen een Freemium account heb je 10 facturen in totaal die je kunt verwerken via de Pdf-service. Hierna kun je de facturen blijven sturen naar het betreffende e-mailadres, en worden de facturen in Easy1 geplaatst. Je dient ze zelf te verrijken met de juiste informatie.