Boekingssjablonen

🌟Vanaf Kickstart

Met boekingssjablonen stel je eenmalig boekingsregels in, die je automatisch kunt laten toepassen op binnenkomende facturen.

Waar vind ik de boekingssjablonen?
Een boekingssjabloon kun je instellen vanuit het detailscherm van een factuur. In het onderste veld (de boekingsregels) zie je rechts bovenin het icoon voor de boekingssjablonen. Druk op het icoon om:

• bestaande boekingssjablonen te bekijken
  • bestaande sjablonen toe te passen
  • nieuwe sjablonen aan te maken.

Nieuw boekingssjabloon aanmaken

1. Open eerst een factuur.
  2. Zorg dat je de boekingsregels die je in het sjabloon wilt opslaan eerst invoert.
  3. Klik vervolgens in het onderste veld (bij de boekingsregels) rechts bovenin op het icoon voor de boekingssjablonen.
  4. Klik op: Boekingssjabloon toevoegen
  5. Geef het sjabloon een omschrijving(/naam)
  6. Vink 'Markeer als standaard voor leverancier' aan indien je wilt dat het sjabloon automatisch wordt toegepast bij facturen van deze leverancier.
  7. Vink 'Opslaan als generiek boekingssjabloon' aan, als het boekingssjabloon generiek en dus voor meerdere leveranciers geldt. Standaard is een boekingssjabloon specifiek voor de desbetreffende leverancier.
  8. Klik op: 'Boekingssjabloon opslaan'.

Afhankelijk van je gekozen instellingen wordt het sjabloon bij de volgende factuur direct toegepast, of kun je het sjabloon terugvinden onder het boekingssjablonen-icoon.

Boekingssjabloon handmatig toepassen

Heb je een boekingssjabloon dat niet standaard wordt toegepast? Of wil je een sjabloon toevoegen bovenop een ander boekingssjabloon? Dat is mogelijk.

Een boekingssjabloon pas je als volgt toe:

1. Open een factuur
  2. Klik in het onderste veld (bij de boekingsregels) rechts bovenin op het boekingssjablonen-icoon:

3. Indien er boekingsregels zijn ingesteld, zie je deze in de pop-up staan:
    In dit voorbeeld zijn de eerste 2 boekingssjablonen specifiek ingesteld voor deze leverancier. Dit herken je aan het vinkje onder 'gekoppeld aan leverancier'. Het onderste boekingssjabloon is generiek ingesteld en zal bij alle facturen als sjabloon getoond worden.

Er kan maximaal 1 boekingssjabloon als standaard aangevinkt staan. Deze wordt automatisch toegepast zodra er een factuur binnenkomt die voldoet aan de instellingen van het sjabloon.

4. Selecteer het sjabloon dat je wilt toepassen, door links in de rij op het ronde selectieknopje te drukken.

5. Druk vervolgens rechtsonderin op 'Boekingssjabloon toepassen'

Het sjabloon is nu in de boekingsregels toegevoegd. Je kunt deze nog wijzigen en kunt andere sjablonen toevoegen.