Standaardwaarden

Vanaf Premium🌟

Met het automatisch laten invullen van standaardwaarden op de factuurkop zorg je voor een meer geautomatiseerd proces bij het verwerken van de factuur.

Je kunt bijvoorbeeld automatisch de factuurdatum laten invullen in het veld voor de boekingsdatum, of de omschrijving laten vullen met de naam van de leverancier of het factuurnummer.

Voor de techneuten:
Deze functionaliteit maakt gebruik van Liquid (een gestandaardiseerde sjabloon-taal gemaakt die door meerdere organisaties wordt gebruikt voor het dynamisch opbouwen van content). Bron: https://shopify.github.io/liquid/

Hoe

1. Ga vanuit de User Home naar Applicatiebeheerder
  2. Navigeer in de linkerbalk onderaan naar 'Factuurconfiguratie - Standaardwaarden'
  3. Klik op 'Standaardwaarde toevoegen'
  4. Vul de velden in, bijvoorbeeld:

Hieronder vind je voorbeelden van de verschillende formules en standaardwaardes die je kunt gebruiken:

• Omschrijving
  • Alle TextFields
  • Alle DateFields
  • Alle NumericFields
  • Alle BooleanFields

💡Let op: hieronder vind je een overzicht van alle mogelijke data-velden die gebruikt kunnen worden. Kopieer de dikgedrukte tekst om in de formule te gebruiken, de tekst is hoofdlettergevoelig. Achter de dikgedrukte tekst vind je het type van het veld.

Invoice

Invoice Invoice
textField1 stringnumericField1 0dateField1 2024-01-01T12:00:00.00Z
textField2 string numericField2 0dateField2 2024-01-01T12:00:00.00Z
textField3 stringnumericField3 0dateField3 2024-01-01T12:00:00.00Z
textField4 stringnumericField4 0dateField4 2024-01-01T12:00:00.00Z
textField5 stringnumericField5 0dateField5 2024-01-01T12:00:00.00Z
textField6 stringnumericField6 0InvoiceType.code string
textField7 stringnumericField7InvoiceType.name string
textField8 stringnumericField8 0Supplier.code string
textField9 stringnumericField9 0Supplier.name string
textField10 stringnumericField10 Supplier.statutoryName string
description stringcontractReference
string
Supplier.code string
origin string purchaseOrderReference
string
Supplier.customFields.[custom key code] string
InvoiceNumber stringtotalAmountWithVat 0totalVatAmountIn
AdministrativeCurrency 0
currency.code stringtotalAmountWithoutVat 0exchangeRate 0
currency.description
string
totalVatAmount 0PaidDate 2024-01-01T12:00:00.000Z
currency.minorUnits
string
totalAmountWithVatIn-
AdministrativeCurrency 0
paymentTerm.code string

totalAmountWithoutVatIn-
AdministrativeCurrency 0
paymentTerm.name string
referencePerson.fullName
string
bookingNumber string
paymentDueDate: 2024-01-01T12:00:00.00Z

receivedDate: 2024-01-01T12:00:00.00Z