Technische vereisten Isah Finance

De export van facturen vanuit Easy1 naar Isah Finance verloopt via de Isah Finance Web API. Data die vanuit Isah benodigd is (crediteuren, grootboekrekeningen, etc.), worden via de Isah Logistiek integratie verkregen.

Dit document beschrijft de benodigdheden en de instellingen die hiervoor gedaan moeten worden voor een succesvolle configuratie van de interface. Zorg ervoor dat de benodigde instellingen per database worden uitgevoerd, als voorbereiding de testomgeving en daarna de productieomgeving.

Wanneer Isah Finance gebruikt wordt, is ook altijd de koppeling met Isah Logistiek benodigd. Voor de informatie en technische vereisten voor die koppeling, bekijk dit artikel.

Voorafgaand

1. Zorg ervoor dat het huidige jaar als boekjaar beschikbaar is in de testomgeving.
  2. Configureer in Isah Finance onder “Preferences -> Document Settings” de “Default Document Settings” en stel in
      1. Parameter: Language
        Omschrijving: De verplichte taalcode die bij de betreffende document-link wordt vastgelegd
        Navigatie in Isah: Navigatievenster CRM, Map Klanten, Map basisgegevens klanten, Scherm Talen
        Voorbeeld: NL – Nederlands
      2. Parameter: Type
        Omschrijving: Het verplichte documenttype die bij de betreffende document-link wordt vastgelegd
        Navigatie in Isah: Navigaitevenster CRM, Map documenten, Map Basisgegevens documenten, scherm Documenttypes
        Voorbeeld: PD – PDF Documenten
      3. Parameter: Group
        Omschrijving: De verplichte documentgroep die bij de betreffende document-link wordt vastgelegd
        Navigatie in Isah: Navigatievenster CRM, Map Documenten, Map Basisgegevens documenten, scherm Documentgroepen
        Voorbeeld: INF – Inkoopfacturen
      4. Parameter: Status
        Omschrijving: De verplichte documentstatuscode die bij de betreffende document-link wordt vastgelegd
        Navigatie in Isah: Navigatievenster CRM, Map Documenten, Map Basisgegevens documenten, scherm Document statussen
        Voorbeeld: 30 – Toegevoegd via API

Voorbeeld van instellingen:

Technische vereisten

• De Isah Finance Web API moet extern (vanaf het internet) benaderbaar zijn. Wanneer het serveradres begint met http://192 of eindigt met .local, is dit waarschijnlijk niet van buitenaf benaderbaar. Hiervoor zijn proxy / DNS instellingen nodig. Vaak wordt de Isah Finance Web API op een DMZ of proxy server geïnstalleerd. Dit kan in samenwerking met Isah of uw Isah leverancier en uw IT afdeling of externe IT partner.
  • De Isah Finance Web API moet geïnstalleerd zijn. Dit kan in samenwerking met Isah of uw Isah leverancier. Loop vervolgens de volgende stappen door in de Isah Configuration Tool:
      1. De APIs moeten “enabled” zijn in Isah Finance.
      2. De APIs moeten zijn voorzien van een username / gebruiker.
      3. Per API moet worden aangegeven voor welke bedrijven deze toegankelijk is.
      4. Stel tokens in voor de APIs, zie “toegang en rechten”.
  • De Isah Finance Web API moet beveiligd zijn met een SSL-certificaat. De URL zal dus beginnen met https://. Dit kan in samenwerking met uw IT afdeling of externe IT partner in de IIS Manager. Geef de volledige URL, eventueel in combinatie met poortnummer (wanneer afwijkend van 443) door aan Easy Systems.
  • De IP adressen waar vandaan Easy1 verbinding zal maken (voor een eventuele whitelist configuratie) zijn:
    1. 34.249.8.154
    2. 144.178.95.42

Toegang en rechten

Geef de tokens voor de volgende APIs door:

• Day Book Entry API
    • Payment API
    • Open Item API
    • Document API

Het is belangrijk dat de juiste administraties (Companies) in Isah worden toegevoegd aan de Company API settings zoals hieronder ook te zien is.