Technische vereisten Isah Logistiek

De integratie tussen Easy1 en Isah Logistiek verloopt via onze Cloud Connector. Deze connector draait bij u op de omgeving en staat enerzijds in verbinding met de Isah database en anderzijds met Easy1. Deze pagina beschrijft de benodigd heden voor een succesvolle opzet van de connector.

Voorafgaand

1. Geef door of de IT infrastructuur door een interne IT afdeling of een externe IT partner wordt beheerd.
  2. Geef naam, emailadres en telefoonnummer van de IT contactpersoon door.
  3. Zorg voor een actieve test en productie omgeving (ontvangsten, crediteuren, productieorders, etc.) en lever de namen van de betreffende TEST en PRODUCTIE databases aan.
  4. Zorg ervoor dat de TEST database voor de start van de project intake is geüpdatet.

Technische vereisten

De server waarop de Cloud Connector komt te draaien moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

1. De server heeft rechtstreeks toegang tot de Isah database. Het mag dus de database server zelf zijn, of een applicatieserver in  hetzelfde netwerk.
  2. De servers staat een internetverbinding naar buiten toe over poort 443 (HTTPS)
  3. De server is ten minste Windows Server 2012
  4. De server heeft Powershell 5.1 geïnstalleerd

Toegang en rechten

Easy Systems heeft toegang (RDP, eventueel met VPN) nodig tot de server waarop de Cloud Connector komt te draaien, inclusief installatierechten. Naast RDP en VPN is teamviewer ook een mogelijkheid.

Daarnaast is toegang tot de database van Isah benodigd.

Deze toegang zal ook beschikbaar moeten blijven na het project ten behoeve van onderhoud en ondersteuning na afronding van het project.

Benodigde rechten tijdens installatie

1. Windows gebruiker met Local Administrator rechten.
  2. Windows gebruiker met DBOwner rechten op de database OF SQL Account met DBOwner rechten op de database.

Day-to-day benodigde rechten

1. Service Account waaronder de automatische taken kunnen draaien in de Taak Planner. Deze gebruiker heeft “Log on as batch job” en “Log on as a service” aan staan.
  2. Service Account met rechten op de database OF SQL Account met rechten op de database:
    • IsahUserRole
    • DataReader
    • DataWriter

Gebruikt u ook Easy1 in combinatie met Isah Finance? Neem dan dit artikel ook door.