Artikelen andere leverancier

Binnen één inkoopaanvraag kun je meerdere leveranciers toevoegen. Handig wanneer je bezig bent met een project en in één keer meerdere artikelen wilt aanvragen.

Ga vanuit de User Home naar 'Medewerker' en klik bovenin op 'Vrije inkoopaanvraag aanmaken'.
Voer alle gegevens in, klik hier voor meer uitleg over de gegevens die nodig zijn.

Om meerdere artikelen toe te voegen voor dezelfde leverancier klik je links onder in het kaartje op ' item toevoegen'.

Wanneer je artikelen wilt toevoegen voor een andere leverancier klik je onderin op ' Voeg artikelen toe voor een andere leverancier'.

Er verschijnt nu een nieuw kaartje voor deze leverancier. Selecteer de leverancier waar je de artikelen wilt bestellen. Binnen deze leverancier kun je ook opnieuw meerdere artikelen toevoegen door op ' item toevoegen' te klikken binnen het kaartje van deze leverancier. Voeg zoveel leveranciers en artikelen toe als je nodig hebt.

Is je aanvraag goedgekeurd? Dan worden de artikelen bij de verschillende leveranciers besteld. Indien je hebt aangevinkt dat de order verstuurd wordt, gaat dit automatisch na goedkeuring.Anders moet dit handmatig gedaan worden.

De status van de bestelde artikelen wordt per leverancier weergegeven. Ga hiervoor vanuit de User Home naar 'Medewerker' en klik in de linkerbalk op 'Inkoopaanvragen'. Rechts in de tabel zie je per aanvraag de status. Ga met je muis over de status heen om meer informatie te krijgen over het goedkeuringsproces, de status van de bestellingen en de ontvangsten.