Ontvangstregistratie

Als er een inkoopaanvraag is gedaan, moeten de ontvangen goederen en voltooide diensten als ontvangen worden geregistreerd.

Wat zijn hier de voordelen van?

1. Je administratie is up-to-date
2. De software gaat een automatische 3way matching uitvoeren

Het tweede punt zorgt voor een hoge automatiseringsgraad in dit proces.

Zodra de factuur mét inkoopordernummer binnenkomt, gaat de software op zoek naar de betreffende inkooporder en de ontvangsten die daarop geregistreerd zijn. Komt de factuur overeen met de inkooporder en de (deel)ontvangsten? Dan wordt de factuur automatisch gematcht en heb jij er geen omkijken meer naar.

Om de ontvangsten te registreren ga je vanuit de User Home naar 'Medewerker' en klik je vervolgens in de linkerbalk op 'Openstaande orders'

Nu zie je een lijst met inkooporders die door jou ontvangen worden. Kies de order waarvan je de artikelen of diensten als ontvangen wilt registreren.

Bovenin zie je de details van de specifieke order. Daaronder zie je de verschillende goederen of diensten die je als ontvangen kunt registreren. Standaard staan deze op volledige ontvangst. Bij deelleveringen dien je dit dus aan te passen.

Klik op 'Indienen' en de ontvangsten zijn geregistreerd.