Facturen boeken in financieel pakket

In de volgende gevallen verloopt de boeking volledig automatisch binnen Easy1:

• Facturen die automatisch gematcht zijn aan een inkooporder en ontvangsten en binnen de toleranties vallen.
  • Facturen die automatisch gematcht zijn aan een betaalplan van een contract.
  • Facturen die gecodeerd en goedgekeurd zijn door een budgethouder.

De boekingen worden op werkdagen ieder uur uitgevoerd tussen 8:15 en 18:15 uur

Na matching en/of goedkeuring wordt de factuurstatus gewijzigd naar:

Zodra de factuur geëxporteerd, geïmporteerd en geboekt wordt in het financiële pakket, wordt de status van deze facturen automatisch gewijzigd naar:

De factuur komt automatisch terecht in de filter 'gearchiveerd' en is daar terug te vinden.

De API koppeling die wij inzetten tussen Easy1 en het financiële pakket, vraagt om een bevestiging van boeking. Als dit niet gelukt is, dan komt de factuur terug in Easy1 in de status:

Boeking gefaald

Zodra je op deze factuur klikt zie je bij de foutmelding links bovenin het factuurscherm wat er mis is gegaan.

Klik op 'Toon meer' om te zien welke fouten er zijn en los deze op. Klik vervolgens rechts onderin op 'indienen voor goedkeuring', 'Indienen voor validatie' of 'Boeking opnieuw proberen'.